8 Ekim 2015 Perşembe

Başı kopan bebek böyle yaşama tutundu!

Başı kopan bebek böyle yaşama tutundu!


Annesiyle otomobilde bebek koltuğu varmıydı bilgi yok ama, 70 km hızla giderken kötü bir trafik kazası geçirdiler ve kaza esnasında henüz bir buçuk yaşında olan sevimli bebeğin kafası içten tamamen omurgasından ayrılacak şekilde kopmuştu. Ancak mucize gibi bir şey oldu ve minik bebek hayata tutunmayı başardı.









Dehal ameliyata alınarak 6-7 saatlik çok kritik geçen bir ameliyattan sonra tekrar hayata tutundu.

Doktorları minik çocuğun kaburgasından aldıkları bir parça ve bir kablo yardımı ile kopan başının omurgasına tekrar tutunmasını sağladılar.



Doktorların söylediğine göre normalde bu tür bir tabloda bir bebeğin anında ölmesi ve nefesinin kesilmesi gerektiğini, bir ihtimal kurtarılsa dahi tekrar hareket edebilmesinin mümkün olmayacağını, hatta teknik destek olmadan nefes bile alamayacağını söyledi. Ancak bu minik bebek mucizevi bir şekilde bu kazadan kurtulmayı başardı ve 8 hafta boyunca bir takım tellerden yapılan aparatları taktıktan sonra yavaş yavaş normal hayatına geri dönebileceğini söyledi.



Bu vesileyle tekrar hatırlatalım; Çocuklar 12 yaşına kadar otomabilin arka koltuğunda oturmalılar. Bebekler ise 4 yaşına kadar mutlaka bebek koltuğunda oturtulmalılar çünkü en küçük bir kazada bile iç organlarının zedelenmesi mümkündür. Tekrarlayalım, bebekler lütfen bebek koltuğunda oturtulsunlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder